Czekolada Reflex 100% Native Whey Protein - 1,8 kg
100% Native Whey to najczystsza forma serwatki dostępna na rynku – żadne inne białko nie osiąga takiej jakości. Reflex Nutrition gwarantuje absolutną czystość i skuteczność - 100% białka pozyskiwane jest w natywnej technologii bezpośrednio ze świeżego mleka. Główne zalety produktu:- 100% białka jest delikatnie pozyskiwane bezpośrednio ze świeżego mleka od krów z kontrolowanych europejskich gospodarstw żywiących się wyłącznie trawą, raz pasteryzowane = maksymalna możliwa wydajność i czystość
- 80 g białka na 100 g!
- Wysokiej jakości białko - ponad 6 g BCAA w dawce (35 g) - najwyższa zawartość aminokwasów egzogennych
- Zawartość czwartej generacji przyjaznych bakterii DUOLAC®
- Jakość i parametry bardzo zbliżone do ludzkiego mleka
- Brak zanieczyszczeń zawartych w normalnym białku serwatkowym
- Czysty i naturalny smak
100% Native Whey to absolutna czołówka wśród białek - dzięki zastosowanej technologii natywnej, zwykłe białka serwatkowe, gdy białko pozyskiwane jest z serwatki, czyli z produktu wtórnego, a nie bezpośrednio z mleka, w ogóle nie mogą się równać! Białko serwatkowe jest zdecydowanie najcenniejszym ze wszystkich białek dla organizmu, ale różne metody przetwarzania prowadzą do bardzo różnych typów tych białek pod względem składu, zanieczyszczeń i smaku. I tutaj tylko natywna technologia może zagwarantować parametry jak najbardziej zbliżone do pierwotnej, naturalnej formy cząsteczek serwatki zawartych w świeżym mleku. Cząsteczki są ekstrahowane bezpośrednio z mleka, co ich nie uszkadza, jak ma to miejsce w przypadku produkcji konwencjonalnej. Kolejną zaletą jest jedna pasteryzacja – zwykle pasteryzuje się ją dwukrotnie, co powoduje denaturację cząsteczek białka). Ponadto cały proces przetwarzania odbywa się w zaledwie dziesięciu stopniach Celsjusza.
Porównanie zawartości białka w 100g dla 100% Native Whey i dwóch popularnych białek serwatkowych: Wyższa zawartość aminokwasów Sposób przetwarzania będzie oczywiście wpływał na zawartość aminokwasów – 100% Native Whey zawiera aż o 16% więcej L-leucyny, więcej aminokwasów egzogennych i prawie 40% więcej cystyny w porównaniu z klasycznie produkowanym białkiem serwatkowym.
Bakterie przyjazne dla DUOLAC® Probiotyki są ściśle związane z funkcją przewodu pokarmowego, a tym samym wchłanianiem składników odżywczych. Jednak nieprawidłowe przechowywanie będzie miało znaczący wpływ na ich skuteczność. Dlatego firma Cell Biotech opracowała opatentowane, przyjazne dla DUOLAC® bakterie czwartej generacji (Lactobacillus Acidophilus, Bifidobacterium Lactis i Lactobacillus Rhamnosus) przechowywane przy użyciu specjalnej technologii chłodzenia, peptydów i polisacharydów, które zapewniają bakteriom trwałą stabilność i zapewniają większość do przewodu pokarmowego żywa iw dobrym stanie.
Opakowanie: 1,8 kg
Dozowanie: wymieszać 35 g (około 1 miarka 60 ml*) z 250 ml wody w shakerze lub mikserze. Aby uzyskać mocniejszy, bardziej kremowy lub bardziej intensywny smak, wymieszaj z mniejszą ilością wody lub mleka. Spożywać 2-3 dawki dziennie. * miarka jest częścią opakowania. Podczas transportu może opaść na dno.
Ostrzeżenie: Nie nadaje się dla dzieci, młodzieży poniżej 16 roku życia, kobiet w ciąży i karmiących. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie zastępuje zróżnicowanej diety. Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, poza zasięgiem dzieci. Po otwarciu i użyciu zawsze mocno dokręć pokrywkę. Spożywać w ciągu 3 miesięcy od otwarcia lub do daty minimalnego okresu przydatności do spożycia. Odpowiedni dla wegetarian. Może zawierać śladowe ilości jaj.
Informacje żywieniowe smak czekoladowy doskonałość (czekolada): Informacje o wartości odżywczej 100 gramów 35g * wartość energetyczna 1513 kJ / 356 kcal 529 kJ / 125 kcal Tłuszcze W tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,0 g 0,6 g
Kategorie